11 Planten voor een betere nachtrust

Planten voor een betere nachtrust

Een goede nachtrust is van meerder factoren afhankelijk. Eén van de factoren zijn planten in de slaapkamer. Er bestaan planten die bekend staan om de reinigende functie en om de geur. Dit zorgt ervoor dat je beter in slaap komt of dieper slaapt. In dit artikel lees je over de planten die bekend hierom bekend staan en zorgen voor een betere nachtrust

De planten voor een betere nachtrust:

1. Aloë Vera

Eén van de meest bekende planten die bekend staat om de positieve werking op het lichaam is Aloë Vera. En van de voordelen is dat deze plant goed in leven is te houden. Dus ook als je niet zulke groene vingers hebt is deze plant erg geschikt voor in de slaapkamer. De plant zorgt voor meer zuurstof in de lucht waardoor je beter en dieper in slaap komt.

Ga naar de Aloe Vera detailpagina
Aloe Vera

2. Lavendel

Een plant die de nachtrust bevordert is lavendel. De geur van lavendel vermindert stress en verbetert daardoor je slaap. Lavendel is wel een plant die je doorgaans niet binnen gebruikt. Je kunt echter onder je slaapkamer raam lavendel planten waardoor deze geur ook de slaapkamer binnentrekt wanneer je jouw raam open hebt staan.

Ga naar de lavendel detailpagina
Lavendel

3. Jasmijn

De Jasmijn is een plant die er vooral voor zorgt dat je ontspant en minder stress ervaart. Stress is een van de oorzaken van een minder goede nachtrust. Wanneer je stress vermindert kom je eerder tot rust en val je gemakkelijker in slaap. Jasmijn kan daarbij helpen.

Ga naar de jasmijn detailpagina
Jasmijn

4. Klimop

Een plant die bij uitstek de lucht filtert is de klimop. Deze plant zorgt voor goede luchtkwaliteit en zorgt voor een zuivere atmosfeer. Een voordeel is ook dat je met een klimop veel kanten op kan. Een klimop kun je bijvoorbeeld vanaf boven naar beneden laten groeien. Wat een mooi en speciaal uiterlijk aan jouw slaapkamer kan geven.

Ga naar de klimop detailpagina
Klimop

5. Sanseveria (vrouwentong)

De vrouwentong is een plant die erg sterk is en daardoor eenvoudig te onderhouden is. De vrouwentong neemt in populariteit toe en zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de slaapkamer. Daarnaast is de plant hip en trendy waardoor je de vrouwentong ook veel terugziet komen in kantoren.

Ga naar de vrouwentong detailpagina
Vrouwentong

6. Gardenia

De gardenia is een plant die ook erg goed is tegen stress, angst en slapeloosheid. Deze plant is echter wat moeilijker in onderhoud. In vergelijking tot de eerder genoemde planten zul je deze plant goed moeten verzorgen.

Ga naar de gardenia detailpagina
Gardenia

7. Valeriaan

Net als de gardenia heeft ook de valeriaan veel verzorging nodig. Dit is iets om goed rekening mee te houden. De valeriaan heeft meerdere uren zon per dag nodig wat soms lastig kan zijn in een slaapkamer. De geur van de valeriaan helpt tegen slaapstoornissen en kan je dus helpen om beter in slaap te komen.

Ga naar de valeriaan detailpagina
Valeriaan

8. Bamboe

De unieke uitstraling van bamboe kan mooi zijn in jouw slaapkamer. Ook bamboe zuivert de lucht en zorgt voor een klimaat waardoor je eenvoudiger in slaap kunt vallen. Bamboe kun je goed combineren in een slaapkamer die botanisch is ingericht.

Ga naar de bamboe detailpagina
Bamboe

9. Ananas plant

De bromelia of ananasplant helpt ontstekingsremmend. De ananasplant geeft het enzym bromelaïne af wat ontstekingsremmend werkt en ervoor zorgt dat je minder snurkt. Daarnaast zorgt de zuurstof die de plant afgeeft ervoor dat je dieper slaapt.

Ga naar de ananas plant detailpagina
Ananas plant

10. De krulvaren

Als het wat vochtig is op jouw slaapkamer dan kan een krulvaren goede uitkomst bieden. De krulvaren filtert de lucht van schimmels en toxische stoffen waardoor de lucht schoner is.

Ga naar de krulvaren detailpagina
Krulvaren

11. Lepelplant

De lepelplant is een echte eye-catcher in de slaapkamer en heeft ook nog eens een slaapbevorderende werking. Deze plant zorgt voor een beter luchtvochtigheid en een schonere lucht. Naast een mooie aanvulling in de slaapkamer qua kleuren helpt deze plant je ook nog eens om beter in slaap te vallen.

Ga naar de lepelplant detailpagina
Lepelplant

Ken jij nog meer planten voor een betere nachtrust? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Of op zoek naar meubelen om jouw slaapkamer verder in te richten? Bekijk onze slaapkamer meubelen.

Een reactie op “11 Planten voor een betere nachtrust

  1. hennie zegt:

    ik heb er wel 14 binnenstaan en gang en slaapkamer ,,,maar ik slaap als een marmot en meteen vertrokken naar klaas vaak

Reacties zijn gesloten.