3 Tips tegen licht in de slaapkamer

Tips tegen licht in de slaapkamer

In de slaapkamer is het belangrijk om het ’s avonds donker te hebben. Deze tips tegen licht in de slaapkamer helpen je om jouw slaapkamer donker te houden tijdens de nacht. Op deze manier voorkom je dat je lichaam denkt dat het overdag is wakker moet worden. Wanneer de dagen langer zijn is het ook handig om hier goed op te letten omdat het al best vroeg licht kan worden. Terwijl je misschien liever nog even wat langer doorslaapt.

Tips tegen licht in de slaapkamer:

1. Verduisterende raamdecoratie

Het belangrijkste manier om het in jouw slaapkamer donker te krijgen is raamdecoratie. Je kunt je slaapkamer donkerder krijgen door rolluiken, gordijnen, lamellen of jaloezieën te plaatsen voor de ramen. Het is belangrijk om raamdecoratie te kiezen die geheel verduisterd is. Dit betekent dat er ook aan de zijkanten geen licht wordt doorgelaten. Daarnaast is het belangrijk om ook te kijken naar de dikte van bijvoorbeeld gordijnen. Sommige raamdecoratie is namelijk zo gemaakt dat deze altijd iets licht doorlaten. Waar je voor zou kunnen kiezen is om jaloezieën te plaatsen en vervolgens ook gordijnen van een dikke donkere stof. Op deze manier weet je zeker dat er geen licht wordt doorgelaten.

2. Licht van andere kamers

Naast licht van buiten is het ook mogelijk dat licht van andere kamers jouw slaapkamer verlicht. Dit kan bijvoorbeeld door licht van de hal. Heb je een raam boven je slaapkamerdeur dan kan licht op deze manier jouw slaapkamer binnen komen. Het kan ook voorkomen dat licht onder de deur de slaapkamer binnen komt. Je zou kunnen overwegen om het slaapkamerraam boven de deur te blinderen zodat hier geen licht meer naar binnen kan komen. Een alternatief is ervoor te zorgen dat het licht in de andere kamers uit is.

3. Licht van lampen en apparaten

Een andere lichtbron in de slaapkamer komt van lampen en verschillende apparaten. Denk bij apparaten aan bijvoorbeeld een televisie, tablet en telefoons. Het licht van deze apparaten kan je nachtrust verstoren. Denk bij een mobiele telefoon bijvoorbeeld aan het oplichten van de telefoon bij het binnenkomen van een berichtje. Om het donker te houden in de slaapkamer is het verstandig om deze apparaten uit te schakelen of niet in de slaapkamer te hebben. Alleen al bijvoorbeeld het stand-by lampje van een televisie kan je nachtrust verstoren of beïnvloeden. Wil je meer weten over apparaten in je slaapkamer? Lees in dit artikel meer over apparaten in je slaapkamer.

Heb jij nog meer tips hoe je goed om kunt gaan met licht op de slaapkamer? Laat het ons weten in een reactie.