De tuin inrichten

Bron 1. Mooi ingerichte tuin met bankje

Het is heel fijn om de beschikking te hebben over een tuin bij je woning. Om er zoveel mogelijk van te kunnen genieten is het belangrijk om goed naar de inrichting van je tuin te kijken. Creëer bijvoorbeeld wat heerlijke plekjes in de tuin waar je heerlijk op tuinstoelen kan zitten. Maar denk ook aan de mogelijkheid om wat extra spullen op te kunnen bergen waarvoor doorgaans blokhutten vaak gebruikt worden.

Meer genieten van je eigen tuin

Bij het inrichten van je tuin begin je met een goed tuinplan met daarnaast een lijst van je persoonlijke wensen. Het hoeft echt geen hele grote tuin te zijn. Ook in een kleinere tuin is veel meer mogelijk dan je denkt. Een goede tip is om even op verschillende plaatsen in je tuin te gaan zitten. Kijk hoe het met de stand van de zon zit. Wil je s, middags graag in het zonnetje op een van je tuinbanken zitten dan moet je kijken waar je dan het beste een klein terras kan maken of een relax loungeplek kan creëren. Daarnaast kan je uiteraard ook kiezen voor een groot terras waar je bijvoorbeeld wat heerlijke relax ligbedden of een van de vele mooie loungesets kan neerzetten.

Nog meer genieten van het buitenleven

De tuin inrichten
Bron 2. Sfeervol ingerichte tuin met overkapping
Houd bij het inrichten van de tuin altijd rekening met het feit dat je graag zo veel mogelijk van het buitenleven wil genieten. Dat je extra lang buiten kan zitten maar dat je bijvoorbeeld ook goed naar verschillende soorten barbecues kwijt zodat je als je dat wil heel vaak lekker buiten kan eten. Wil je uitgebreid buiten kunnen tafelen met familie en vrienden dan zijn mogen uiteraard tuintafels ook niet ontbreken. Hout, kunststof of van metaal en glas zijn de meest voorkomende materialen als het gaat over tuintafels. Daar hoort uiteraard ook een mooie grote parasol bij zodat jij en je gasten heerlijk in de schaduw kunnen zitten.

Heerlijk ontspannen in je eigen tuin

De tuin inrichten
Bron 3. Mooie loungeset
Wil je graag ook buiten kunnen zitten als het regent of een extra zit ruimte creëren. Wellicht is een veranda aan je huis dan een goed idee. Je kan dan ook eens gaan kijken welke van de tuinmeubelsets die er verkrijgbaar zijn hier het mooiste kan staan. Welke stijl, kleur en vormgeving het beste bij je veranda past. Wil je na een dag hard werken nog meer ontspannen in je eigen tuin? Dan is een Jacuzzi in de tuin een leuk idee. Heerlijk genieten van de bubbels en het warme water met een drankje erbij.

Zorg voor wat extra opbergruimte in je tuin

De tuin inrichten
Bron 4. Loungeset met parasol in een ingerichte tuin
De kussens van de tuinbanken, de grasmaaier, speelgoed van de kinderen of allerlei soorten tuingereedschap. Om het allemaal netjes op te bergen zijn blokhutten ideaal. Op die manier berg je alles netjes op en ligt het niet overal los in je tuin. Bovendien is het fijn dat je er je kussens van de tuinstoelen droog in op kan bergen. Een beetje extra opbergruimte in de tuin is geen overbodige luxe. Overigens wordt een blokhut ook wel eens gebruikt als extra speelruimte voor de kinderen.

Bron 1. @sheilajacklandscapes
Bron 2. @lydias_layton_life
Bron 3. @our_1930srenovation_story
Bron 4. @updating_our_home