Een industriële open kast in de woonkamer

Openkast in een woonkamer met bank en eettafel

Een open kast in de woonkamer kan zorgen voor wat extra opbergruimte en belemmert het zicht niet. In een open kast kun je accessoires en spullen opbergen die jouw kamer een goede sfeer geven. De gehele kamer krijgt door de open kast een open geheel. In dit artikel kun je inspiratie vinden over hoe je een woonkamer kunt inrichten met een open kast. Daarnaast zie je ook hoe je de industriële look open kast kunt voorzien van mooie accessoires.

Openkast in een woonkamer met bank en eettafel
Open kast in een woonkamer met bank en eettafel

Voldoende ruimte om te lopen

Bij het plaatsen van een kast is het erg belangrijk om rekening te houden met de looppaden. Je wilt voldoende ruimte hebben zodat je nog steeds eenvoudig door je huis kunt lopen zonder ergens tegenaan te lopen. Bij het kopen van een kast kun je hier rekening mee houden door een krant op de grond te leggen, op de plek waar de kast mag komen. Daarna kun je de krant opmeten en krijg je een beter idee hoe groot de kast ongeveer mag zijn.

Open kast met Yukka
Open kast met een Yucca (leliepalm)
Industriële open kast
Industriële open kast

De open kast betrekken bij de rest van de kamer

Door de open kast te betrekken bij de kamer krijgt jouw woning één geheel. Hoe je dit bijvoorbeeld kunt doen is door het plaatsen van een schilderij of een canvas in de buurt van de open kast of door een plant te plaatsen in de buurt van de open kast. Zo komt de kast niet over als een losstaand item in de kamer. Verder is het belangrijk dat de kast in dezelfde stijl is als de andere meubelen. Heb je een industriële open kast? Dan is het handig als metalen en industriële elementen ook in andere meubelen terugkomt.

Open kast met yukka vooraanzicht
Vooraanzicht open kast met yucca 

Door de palmlelie in een jute zak te plaatsen in de buurt van de kast krijgt de kamer een speels aanzicht. Een jute zak is iets minder statisch dan een gewone plantenbak.

Een industriële open kast in de woonkamer

De open kast opvullen met mooie accessoires

Accessoires geven de kast invulling. Er zijn veel verschillende soorten accessoires en het is net wat jij zelf mooi vindt. In deze open kast zijn 4 plekken waar accessoires de kast opvullen. De accessoires kunnen bijvoorbeeld vaasjes, kaarsen en cactussen zijn. Het toevoegen van planten in de kast zorgt voor een mooie kleur groen die anders niet snel voorkomt in een kast.

Accessoires in open kast
Accessoires in open kast
3 cactussen en stuk hout in open kast
3 cactussen en stuk hout in open kast
3 Potjes en vaasjes in open kast
3 potjes en vaasjes in open kast
Kaarsje, vaasje en spaarpot
Kaarsje, vaasje en spaarpot
Twee cactussen bovenop de open kast
Twee cactussen bovenop de open kast

Opbergen van kleden

In de open kast kun je ook kleden opbergen. Deze kleden kun je bijvoorbeeld weer ’s avonds gebruiken wanneer het kouder is. De kleden kun je er dan snel even bijpakken.

Kleden in een open kast
Kleden in een open kast

Open sfeer

Een open kast zorgt voor een open sfeer in de woonkamer. Ook kan een open kast een mooie toevoeging zijn als je een niet al te grote woning hebt. Door het plaatsen van gesloten kasten lijkt de woning al snel een stuk kleiner. Door een open kast te gebruiken in plaats van een gesloten kast voorkom je dit.

Zijkant open kast
Zijkant open kast

Hopelijk geeft deze inrichting voldoende inspiratie om jouw woonkamer mooi in te richten.

Heb je zelf een mooi ingerichte woonkamer, slaapkamer, badkamer, eetkamer of tuin? En wil je anderen inspireren?

Stuur dan een e-mail naar de redactie (info@meublie.nl) en wie weet kun je andere mensen inspireren met jouw inrichting op Meublie.nl.

[vc_wp_posts title=”De 5 meest recente blog artikelen” number=”5″ show_date=”1″]

Of bekijk producten in onderstaande categorieën:

Bekijk alle woonkamer meubelen:

Bekijk alle eetkamer meubelen:

Bekijk alle slaapkamer meubelen:

Bekijk alle badkamer meubelen:

Bekijk alle tuin artikelen:

Bekijk alle verlichting:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *