Ga voor een mooie woonkamer door deze naar smaak in te richten

Bron 1. Mooie ingerichte woonkamer met hond

De woonkamer is de plek voor gezelligheid. Een woonkamer is een plek in huis die veel wordt gebruikt en daarom is het belangrijk dat deze zo optimaal mogelijk en naar smaak is ingericht. In de woonkamer staan vele meubels die gezelligheid mogelijk maken.

Meubilair om te zitten in de woonkamer

Ga voor een mooie woonkamer door deze naar smaak in te richten
Bron 2. Woonkamer met trap
De woonkamer leent zich uitstekend voor banken en fauteuils waarop meerdere personen plaats kunnen nemen. Afhankelijk van het design van de woonkamer kunnen bank en stoel in diverse stijlen worden aangeschaft. Een klassiek interieur leent zich uitstekend voor een chesterfield bank terwijl een modern interieur zich leent voor een bank met strakke rechte vormen. Banken moeten naast hun uitstraling comfortabel zitten. Ditzelfde geld voor een stoel. Een stoel dient goed te zijn voor de nek en de rug en comfort bieden tijdens het televisie kijken. Een woonkamer wordt extra gezellig met een haard. Haarden brengen romantiek in de woonkamer en zijn zeer sfeervol en gezellig. Een haard kan zowel elektrisch als klassiek hout gestookt zijn. Zo zijn er strakke inbouwhaarden of elektrische haarden die je gewoon in het stopcontact steekt met realistische vlammeneffecten. Voor extra comfort kunnen poefs de uitkomst bieden, zeker als je jouw voeten neer wilt leggen en languit wilt gaan zitten. Een poef is het mooiste als deze in de stijl van een bank of stoel is voor een goede interieur match. Ook Hockers of voetenbankjes zijn een handigheid als je jouw voeten eens languit wilt leggen. Zeker na een vermoeiende dag is dit aan te raden.

Tafels, kasten en schommelstoelen

Ga voor een mooie woonkamer door deze naar smaak in te richten
Bron 3. Woonkamer met een mooie hoekbank
Schommelstoelen zijn ook een must in de woonkamer. Deze zorgen tevens voor wat extra beweging en is vooral handig als je lang zit. Salontafels zijn ook in diverse designs te matchen met jouw interieur. Ga je voor een robuuste eikenhout salontafel? Of ga je voor een strakke glazen salontafel met een glans. Veel salontafels bieden ook ruimte om boeken en tijdschriften op te bergen doordat ze over extra planken beschikken of lades. Eikenhout ziel je veel als populair materiaal terugkomen in zowel een modern als landelijk interieur. Bijzettafels zijn ook handig. Zeker als je visite hebt en een glas drinken even opzij wilt zetten zonder dat het omvalt. Voor kasten in de woonkamer kun je denken aan ladekasten, wandkasten of open kasten. Ladekasten zijn handig voor als je veel spullen wilt opbergen en die dus uit het zicht moeten. Open kasten zijn meer voor decoratieve spullen zoals beeldjes, museum achtige objecten of geurstokjes. Wandkasten kunnen heel mooi de wand vullen en brengen hoogte en 3D effecten in de woonkamer.

Tv-meubels en vloerkleden

Ga voor een mooie woonkamer door deze naar smaak in te richten
Bron 4. Knus ingerichte woonkamer
Een tv-meubelstukken zijn een ware eye-catcher in de woonkamer. Hier valt het oog op samen met de TV. Een tv-meubel kan heel modern en groot zijn samen met een meerdelig set zoals wand kasten. Sommige tv-meubelstukken hebben ledverlichting en meerdere kasten om spullen in op te bergen. De designs voor tv-meubels zijn zeer uitlopend van strak en modern tot mooi afgewerkt van hout in diverse kleuren en stijlen. Een vloerkleed maakt de woonkamer helemaal af en is lekker zacht voor de voeten. Je kunt gaan voor een zacht kleed of Perzisch tapijt bijvoorbeeld. Vloerkleden zijn van diverse stoffen en soms handgemaakt. Elke kleurtint en opdruk is mogelijk.

Bron 1. @jedynytakidomek
Bron 2. @decorlance
Bron 3. @home___actually
Bron 4. @my.lvngrm