Maak van je slaapkamer een mooie ruimte

Bron 1. Sfeervol ingerichte slaapkamer

Maak het beste van je slaapkamer met deze meubels en design. Een slaapkamer is een plek om te slapen maar ook om te werken en te studeren soms voor de kinderen. Een slaapkamer is een echte eigen plek als je jezelf er thuis voelt. Een slaapkamer bestaat onder andere uit kledingkasten, boxsprings, slaapbanken, spiegels en nachtkastjes. Een bed kan zowel een luxe moderne boxspring zijn. De boxspring bedden zijn zeer comfortabel en echt in de mode. Een boxspring ligt extra lekker vanwege het comfort van twee dikke matrassen op dikke boxen. De bedden zijn in leer en stof in diverse tinten die bij ieder interieur past. Een boxspring is tevens helemaal samen te stellen. Bij een boxspring kan een passend nachtkastje worden geplaats in het design van het bed. Nachtkastjes zijn in talloze interieurstijlen te krijgen zoals eikenhout, glas, strak en wit maar ook in sjiek zwarte varianten. Ladekasten zijn ook een goede optie voor de slaapkamer. Met een ladekast kun je veel ruimte besparen. Ook hier zijn diverse moderne en klassieke houten varianten van te koop. Eikenhout komt veel terug in een Scandinavische slaapkamer evenals de kleur groen en beige geel.

Lattenbodems en dekbedden en kussens

Maak van je slaapkamer een mooie ruimte
Bron 2. Mooi lichte slaapkamer
Een bed met lattenbodem is een echt klassiek bed. De lattenbodem ondersteunt een matras en is zowel voor een als twee persoons slapers verkrijgbaar. Een lattenbodem is meestal van hout maar kan ook van aluminium of van metaal zijn. Een lattenbodem veert licht mee. Voor een bed met een lattenbodem zijn matrassen verkrijgbaar in diverse soorten. Een hard matras biedt ondersteuning voor de rug. Tevens zijn er ook nog soorten die vocht absorberen en afvoeren zoals koudschuimmatrassen en toppers die ook voor een boxspring kunnen worden gebruikt. Indien je een kleine kamer hebt kun je het beste voor een slaapbank gaan. Hier kun je overdags op zitten en tover je voor de nacht om als bed. Voor een bed zijn vele soorten kussendesigns verkrijgbaar. Zo zijn er dikke kussen en speciale kussens die goed zijn voor nek en rug. Kussenslopen en dekbedovertrekken zijn in talloze interieurstijlen en thema’s aan te schaffen. Zowel met opdruk als in rustige egale kleuren.

Spiegels en inloopkasten

Maak van je slaapkamer een mooie ruimte
Bron 3. Mooie slaapkamer met schuine muur
Wat ook minder ruimte in beslag neemt is een inloopkast. Het voordeel hiervan is dat je makkelijk je kleding en schoenen in ruimte op kunt bergen en deze makkelijk kunt vinden. Een spiegel is altijd handig. Deze kunnen zowel aan de kastdeur als aan de wand worden gehangen. Een spiegel is in verschillende vormen verkrijgbaar en afhankelijk van welke interieurstijl je in je slaapkamer hanteert. Bij een klassiek interieur komt een speelse klassieke spiegel met lijst mooi tot haar recht. Bij een modern interieur kun je kiezen voor een strakke minimalistische spiegel in rustige kleuren zoals met een strakke zwarte lijst eromheen. Ook de kast en andere objecten in je slaapkamer stem je op elkaar af zodat je slaapkamer niet te druk wordt. Kledingkasten van hout passen bijvoorbeeld goed bij een landelijk interieur mits ze robuust zijn. Ook bij industrieel komen ze van te pas. Strakke glanzende kleding kasten kunnen goed matchen met een modern minimalistisch interieur.
Maak van je slaapkamer een mooie ruimte
Bron 4. Ingerichte slaapkamer met veel kastruimte

Bron 1. @goodlife
Bron 2. @tamishome
Bron 3. @ireneburg7
Bron 4. @westbayhomes