Slaaptips voor koude nachten

Slaaptips voor koude nachten

Wanneer het koud is wil je natuurlijk nog steeds lekker kunnen slapen. Er zijn verschillende slaaptips voor koude nachten die je helpen om lekker warm te blijven. Wanneer je het erg koud hebt kan dit ook er voor zorgen dat je minder eenvoudig in slaap valt. De meest ideale slaaptemperatuur is tussen de 18 en 20 graden. Dit kan wel per persoon verschillen, sommige mensen hebben het liever nog weer iets kouder of warmer.

Slaaptips voor koude nachten:

1. Slapen in een pyjama

Slapen zonder kleding heeft verschillende voordelen. Maar wanneer het echt koud is, dan is het natuurlijk slim om wel even iets aan te trekken. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan slapen in een pyjama of in een t-shirt. Op deze manier krijg je wat extra warmte.

2. Sokken aan

Naast een pyjama kun je natuurlijk ook lekker warme sokken aandoen tegen koude voeten. Je voeten zijn het uiteinde van het lichaam en daardoor voor je lichaam extra lastig om te verwarmen. Met sokken isoleer je jouw voeten en blijven deze eenvoudiger warm.

3. Slapen met een kruik

Om wat sneller in slaap te vallen kun je ook een kruik vullen met warm water en deze bij je in de buurt leggen om het wat warmer te krijgen. De kruik zorgt voor extra warmte in bed en is vooral prettig wanneer je net naar bed wilt gaan.

4. Een dik dekbed

Er zijn verschillende soorten dekbedden. Wanneer het kouder wordt is het wijs om je dekbed te vervangen voor een dikker dekbed. Er zijn zelf speciale winterdekbedden die extra dik zijn. Door een dikker dekbed zorg je ervoor dat je het iets warmer hebt en dat je makkelijker in slaap kunt vallen.

5. Een extra deken

Naast een extra dik dekbed is het natuurlijk ook mogelijk om een extra deken over het dekbedovertrek te leggen. Hierdoor krijg je wat extra warmte van de deken waardoor je wat lekkerder kunt slapen.

6. Ga voor warm flanel

Een stof die goed warmte vasthoudt is flanel. Deze stof is zacht en houd goed warmte vast. Een optie is om bijvoorbeeld je dekbedovertrek in deze stof aan te schaffen of om een hoeslaken te kopen die flanel bevat. Dit zorgt voor extra warmte wanneer je wilt gaan slapen.

7. Zorg voor gesloten ramen

Het is natuurlijk belangrijk om frisse lucht in de kamer te krijgen. Alleen wanneer het koud is kan dit ook ervoor zorgen dat het erg koud is op de slaapkamer. Op dit moment is het dan verstandig om de ramen te sluiten zodat de warmte in de slaapkamer blijft en dat er geen koude lucht in de slaapkamer binnenkomt. Je zou ervoor kunnen kiezen om overdag de ramen even open te doen voor wat frisse lucht en daarna weer te sluiten.

8. Een extra warmtebron

Met een extra warmtebron kun je ook een aangenamere temperatuur creëren op de slaapkamer. Met bijvoorbeeld een verplaatsbare elektrische kachel kun je net even iets extra warmte creëren in de slaapkamer waardoor je toch even wat eenvoudiger in slaap kunt vallen.

Deze slaaptips voor koude nachten helpen je om in slaap te vallen wanneer het kouder is. Heb je zelf ook nog tips hoe je eenvoudiger in slaap kunt vallen met koud weer? Laat het ons weten in een reactie.