Wat zijn de laatste woonkamer trends? Bekijk 5 trends

Woonkamer industriele scandinavische stijl

Een bank, eettafel, stoelen of een dressoir? Wat zijn de musthaves in iedere woonkamer? In dit artikel lees je naar welke meubelen voor in de woonkamer het meest gezocht wordt. En wat de lange termijn woonkamer trends zijn in de woonkamer.

Woonkamer trend 1: Een vloerkleed – liefde voor warme voeten

Vloerkleden komen steeds meer terug in de woonkamer. Over een lange termijn is er ook steeds meer interesse in een vloerkleed. Bekijken we deze trend op korte termijn dan is er zelfs een duidelijk piek zichtbaar in november, december (2018) en januari (2019).

Wat opvalt, is de specifieke toename van de vraag in de koudere maanden. Dit kan misschien verklaard worden omdat we in deze maanden meer binnen zijn en een vloerkleed warmte kan geven aan koude voeten. Verder geeft een vloerkleed natuurlijk een erg knus en warme toevoeging aan de woning.

Wat zijn de laatste woonkamer trends? Bekijk 5 trends
Trend vloerkleden

Bekijk alle vloerkleden

Woonkamer trend 2: Een leren bank blijft populair – hip, trendy en kwalitatief

Van alle verschillende materiaalsoorten blijft leer belangrijk binnen het banken segment. Over de jaren heen is deze trend stabiel gebleven en blijft er nog steeds het meeste vraag naar leren banken. Deze trends is belangrijk om rekening mee te houden. Je wilt namelijk graag een bank uitkiezen die ook over een aantal jaar nog trendy is. Kies je voor een leren bank in jouw woonkamer? Dan kun je er vrij zeker van zijn dat leer ook over een aantal jaar nog trendy en hip is.

Wat zijn de laatste woonkamer trends? Bekijk 5 trends
Trend leren bank, stoffen bank en houten bank

Bekijk alle banken

Woonkamer trend 3: Kies die mooie tv meubel – kijk in stijl televisie

Van de meeste kasten in de woonkamer laat een televisie meubel het sterkst een groei zien. Het is bijna een must-have om een mooi tv meubel in de woonkamer te plaatsen. Deze trend kan wellicht verklaard worden door de steeds groter wordende televisies. Verder laat ook het dressoir een sterke groei zien.

Een trend die misschien in de toekomst steeds zichtbaarder wordt zijn open kasten. Naar specifiek open kasten is op dit moment relatief nog weinig vraag. Maar het lijkt alsof de vraag naar open kasten al een aantal jaar aan het toenemen is. Deze trend kan wellicht verklaard worden naar het steeds vaker terugkomen van grotere open ruimtes die met elkaar in verbinding staan. Een open kast past erg goed in deze stijl.

Wat zijn de laatste woonkamer trends? Bekijk 5 trends
Trend vitrinekasten, tv meubel, dressoir, sidetable en open kast

Bekijk alle Tv meubels

Woonkamer trend 4: De trendy bijzettafel – speels en eenvoudig

Een stijging is afgelopen jaren al zichtbaar in het gebruik van een bijzettafel. Tegenwoordig zijn er verschillende en meerdere trendy bijzettafels. Dit zie je ook verder terug in de vraag naar deze bijzettafels. Verder is ook de toenemende populariteit van poefs zichtbaar. Een poef kun je eenvoudig verplaatsen en geeft de woonkamer een mooi en speels uiterlijk. De vraag naar zitzakken en hockers lijkt de afgelopen jaren redelijk stabiel.

Wat zijn de laatste woonkamer trends? Bekijk 5 trends
Trend poef, hocker, bijzettafel en zitzak

Bekijk alle bijzettafels

Woonkamer trend 5: Hangende verlichting – Sfeer door mooie lampen

Waar vroeger kroonluchters nog heel normaal waren zie je de laatste jaren een sterke opkomst van de hanglamp. In de vraag naar deze producten is dit ook duidelijk te zien. Een woonkamer of eetkamer moet tegenwoordig bijna wel een mooie hanglamp hebben.

Naast de stijging van de vraag naar hanglampen is er ook een stijging zichtbaar van wand- en buitenlampen. Wandlampen lijken iets populairder te worden ten opzicht van vloerlampen. Ben je op zoek naar verlichting en nog bezig met het opnieuw vormgeven van jouw woonkamer? Dan zou je eens kunnen overwegen of één of meerdere wandlampen te plaatsen.

Een trend die de laatste jaren al is ingezet is het steeds meer buiten zijn. Doordat we afgelopen jaren warme zomers en nazomers hebben gehad is het steeds aantrekkelijker om meer buiten te zijn. Een buitenlamp kan er dan ook voor zorgen dat je langer buiten kunt zitten.

Wat zijn de laatste woonkamer trends? Bekijk 5 trends
Trend hanglampen, vloerlampen, kroonluchters, buitenlampen en wandlampen

Bekijk alle verlichting

Met deze woonkamer trends weet je zeker dat je over een paar jaar ook nog een trendy ingerichte woonkamer hebt. Heb je zelf aanvullingen op deze 5 woonkamer trends? Laat dan jouw woonkamer trend achter in een reactie.