Woonkamer industrieel Scandinavische stijl

Woonkamer industriele scandinavische stijl

Een woonkamer in een industriële en Scandinavische stijl kan erg mooi staan. Deze stijl geeft de woonkamer een knus en warm gevoel. Verder geeft dit de mogelijkheid om de woonkamer verder aan te vullen met leuke accessoires.

Een industrieel Scandinavische stijl kenmerkt zich door gebruik van donkere en lichte kleuren afgewisseld met natuurlijke hout kleuren. In deze stijl komen natuurlijke materialen met metaal veelvuldig voor.

In dit artikel vind je afbeeldingen van een industrieel Scandinavische stijl ingerichte woonkamer.

Woonkamer industriele scandinavische stijl
Woonkamer industrieel Scandinavische stijl

TV meubel

In een woonkamer wil je vaak graag een televisie kwijt. Om dit te realiseren kun je een televisie aan de muur ophangen of plaatsen op een tv-meubel. In dit geval is gekozen voor een donker houten tv-meubel op 4 pootjes. Dit tv-meubel geeft ruimte om spullen in het zicht op te bergen (zoals een playstation of een paar boeken). Maar geeft ook ruimte om spullen op te bergen in de kastjes. Bijvoorbeeld documenten of dvd’s.

Tv meubel met televisie, bijzettafels en vloerlamp
Tv meubel met televisie, bijzettafels en vloerlamp

Poef

Een speelse toevoeging en eyecatcher in deze woonkamer is de gele poef. Deze gele poef is toegevoegd om de woonkamer een speelse look te geven. In de praktijk zal de poef niet veel gebruikt worden maar het geeft wel een beetje extra kleur aan de woonkamer. De gele kleur komt namelijk niet snel terug in andere meubelstukken waardoor deze poef echt opvalt.

Gele poef
Gele poef

Vloerlamp

In elke woonkamer is het belangrijk om voldoende verlichting te hebben. Er is gekozen voor een vloerlamp om te zorgen voor net even wat extra licht. Deze vloerlamp heeft een metaalkleurige coating waardoor deze goed past in de industriële stijl. Verder is de lamp redelijk minimalistisch waardoor deze goed past en niet te veel opvalt in de woonkamer.

Industriële vloerlamp
Industriële vloerlamp

Yucca

Wat groen in een woonkamer is belangrijk. De kleur groen geeft rust en is ook een natuurlijke kleur die je zonder planten vaak niet snel krijgt. Het plaatsen van planten in de woonkamer is daarom snel een logische keuze. In deze woonkamer is een yucca geplaatst. Het blad zorgt voor veel groen en geeft de woonkamer een stoere look.

Yukka plant in woonkamer
Yucca plant in woonkamer
Yukka in witte plantenbank
Yucca in witte plantenbank

Vloerkleed

Een vloerkleed geeft een woonkamer altijd een knus gevoel. Hierdoor lijkt de woonkamer direct een stuk “warmer”. In deze woonkamer is gekozen voor een berber vloerkleed waarbij de strepen overeenkomen met de kleur van de bank. Op deze manier lijkt de woonkamer één geheel en is alles goed op elkaar afgestemd. Ook zou je kunnen kiezen om geen vloerkleed te plaatsen. Dit kan zorgen voor iets meer rust als je een woonkamer hebt die veel accessoires heeft. Hieronder kun je afbeeldingen vinden die het verschil tussen met of zonder vloerkleed laten zien.

Wit berber vloerkleed
Wit berber vloerkleed
Woonkamer
Woonkamer

Bijzettafels

Een aantal jaren geleden was het heel normaal om een salontafel te hebben in de woonkamer. Tegenwoordig is dat anders en zien we steeds vaker bijzettafels terugkomen in de woonkamer. In deze woonkamer is er gekozen voor 2 bijzettafels. Deze 2 bijzettafels geven de mogelijkheid om flexibel om te gaan met de beschikbare ruimte. Heb je meer ruimte nodig om iets op te zetten, dan kun je de bijzettafels uit elkaar schuiven.

Twee houten bijzettafels op een berber vloerkleed
Twee houten bijzettafels op een berber vloerkleed
Twee houten bijzettafels
Twee houten bijzettafels

Hoekbank

In geen enkele woonkamer kan eigenlijk een bank ontbreken. Zo ook in deze woonkamer niet. De grijze donkere kleur van de bank past goed in de stijl van de woonkamer. Afhankelijk van de grootte van jouw woonkamer kun je bekijken hoe groot jouw bank maximaal kan zijn. Het beste kun je met kranten bepalen hoe groot jouw bank ongeveer mag zijn en dit kun je dan als uitgangspunt gebruiken tijdens het kopen. Uiteindelijk is het belangrijk dat de bank niet te klein of te groot is.

Chaise lonque hoekbank
Chaise longue hoekbank
Grijze hoekbank met chaise lonque
Grijze hoekbank met chaise longue

Accessoires

In elke kamer wil je een paar accessoires terug laten komen. Functioneel voegen accessoires vaak niet veel toe maar toch hebben deze een functie. Door accessoires te gebruiken lijkt je woonkamer een stuk gezelliger. Vergelijk dit maar met een gezellig café. In de meeste gevallen zijn ook bij een café de muren en plafonds aangekleed met veel accessoires zonder dat de accessoires een functie hebben.
Op het tv-meubel zie je een uitsnede van een boomstronk met daarbovenop een flesje met daarin een luchtplantje. Een luchtplantje is een grappig soort plant. Deze hoeft namelijk helemaal geen voeding en water te hebben. Een luchtplantje haalt namelijk alle voeding en vocht uit de lucht.

Luchtplantje in een vaasje
Luchtplantje in een vaasje

Aan de andere kant van de televisie is een huisje met een metalen frame zichtbaar met daarin een paar cactussen. Het voordeel van de cactussen is dat deze niet zo snel groeien en dus lang in het huisje blijven. Planten die snel groeien ontgroeien namelijk het metalen huisje snel waardoor je weer nieuwe planten moet kopen.

Drie kleine cactussen in woonkamer accessoires
Drie kleine cactussen in woonkamer accessoires

Verder vind je op de bank een paar kussens en een deken. Het hebben van een paar kussens en dekens is altijd prettig. Als je het ’s avonds wat kouder krijgt kun je snel even een deken pakken. Je hoeft dan niet de verwarming te verhogen.

Hopelijk geeft deze inrichting inspiratie om jouw woonkamer mooi in te richten.

Heb je zelf een mooi ingerichte woonkamer, slaapkamer, badkamer, eetkamer of tuin? En wil je anderen inspireren?

Stuur dan een e-mail naar de redactie (info@meublie.nl) en wie weet kun je andere mensen inspireren met jouw inrichting op Meublie.nl.

[vc_wp_posts title=”De 5 meest recente blog artikelen” number=”5″ show_date=”1″]

Of bekijk producten in onderstaande categorieën:

Bekijk alle woonkamer meubelen:

Bekijk alle eetkamer meubelen:

Bekijk alle slaapkamer meubelen:

Bekijk alle badkamer meubelen:

Bekijk alle tuin artikelen:

Bekijk alle verlichting:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *