Boxspring lease

Boxspring lease voorbeeld

Met boxspring lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik maken van een boxspring. Je kunt dit vergelijken met het leasen van een auto. In de meeste gevallen is de looptijd vooraf bepaald en betaal je een vast bedrag per maand. Na afloop van de lease periode kun je een nieuwe lease termijn aangaan of in sommige gevallen de boxspring overnemen voor de restwaarde.
In dit artikel vind je de volgende onderwerpen.

1. Voor wie is boxspring lease
2. Hoe werkt het leasen van een boxspring
3. De voordelen van boxspring lease
4. De nadelen van boxspring lease
5. Aanbieders van boxspring lease
6. Waaruit bestaat een boxspring

1. Voor wie is boxspring lease?

Voor iedereen die wil genieten van goed slaapcomfort maar geen groot bedrag in een keer wilt betalen is boxspring lease een goede oplossing. Met een vast bedrag per maand kun je genieten van slaapcomfort en hoef je niet in een keer een groot bedrag te betalen. Op deze manier kun je zonder vooraf te sparen genieten van een heerlijke nachtrust.

2. Hoe werkt het leasen van een boxspring

Het leasen van een boxspring is erg eenvoudig maar het is wel belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Een lease-periode staat in de meeste gevallen voor een langere termijn vast.
Verdiep je in de voorwaarden en contractbepalingen van boxspring lease
Met alle overeenkomsten en dus ook met een lease contract is het belangrijk om jezelf goed op de hoogte te stellen van de voorwaarden. Hoe lang is de overeenkomst en hoe werkt het mocht je product toch niet willen hebben. Door jezelf te verdiepen in de voorwaarden kom je niet voor verrassingen te staan.

Het kiezen van jouw budget en boxspring model

Voordat je jezelf laat verleiden door een mooi boxspring model is het belangrijk om eerst jouw budget te bepalen. Hoeveel kun en wil je in de maand missen? Zodra je dit bepaald hebt kun je een mooi boxspring model uitzoeken wat past bij jouw budget.

De juiste kleur van de boxspring

Het kiezen van de juiste kleur is belangrijk. Kleuren hebben onbewust invloed op je en daarnaast wil je natuurlijk dat de boxspring mooi staat in de slaapkamer. Veel gekozen kleuren zijn taupe, blauw, grijstinten (zoals lichtgrijs, donkergrijs of antraciet) of zwart. Uiteraard kun je ook gaan voor een fel gele kleur boxspring, dit kan erg mooi zijn alleen is dit iets te gewaagd voor de meeste mensen.

Kies de juiste afmeting

Bij elkaar zijn is leuk, alleen wil je soms toch ook een beetje ruimte voor jezelf, ook in bed. De afmeting van jouw boxspring is daarvoor erg belangrijk.

De breedte

De breedte van een boxspring kan erg variëren. Zoek je een eenpersoons boxspring? Dan is deze vaak 80 of 90 centimeter breed. Een twijfelaar is vaak 120-140cm breed. De meest gekozen breedte voor een tweepersoons boxspring is 180cm. Heb je iets minder ruimte in de slaapkamer? Dan kun je uiteraard ook gaan voor een boxspring van 160cm.

De lengte

De lengte van een boxspring wordt bepaald door de lengte van de langste gebruiker van de boxspring. Geadviseerd wordt om bij de langste gebruiken van het bed 20-30 centimeter bij op te tellen als minimale lengte voor de boxspring. Ben je bijvoorbeeld 170cm lang? Dan volstaat een boxspring die 200cm lang is (170cm + 30cm = 200cm).

Het juiste matras

Het matras zorgt voor de ondersteuning van jouw lichaam wanneer je slaapt. Het is daarom erg belangrijk om een goed matras met voldoende ondersteuning te nemen. Let op: Ondersteuning staat niet gelijk aan de hardheid van een matras. Ben je lang en relatief licht? Dan geeft een iets zachter matras de beste ondersteuning voor jouw lichaam. De hardheid van een matras heeft ook niks te maken met de levensduur van een matras.

Er zijn veel verschillende matrassen en vaak hanteren de verschillende aanbieders andere maatstaven voor de optimale matras hardheid. Bekijk de websites van verschillende aanbieders om te bepalen welke matrashardheid het meest geschikt voor jou is.

Aanvraag versturen, levering en nazorg

Heb je alle stappen doorlopen? Mooi dan kun je jouw aanvraag versturen. Afhankelijk van de aanbieder kan het zijn dat er een controle gedaan wordt op jouw financiële situatie, mocht dit het geval zijn dan wordt dit op de website van de aanbieder beschreven.
Tot slot maak je een leverafspraak voor de levering bij jou thuis en kun je daarna genieten van een heerlijke nachtrust. Mocht onverhoopt toch iets niet in orde zijn dan kun je in sommige gevallen gebruik maken van de nazorg.

3. De voordelen van boxspring lease

Er zijn verschillende voordelen van het leasen van een boxspring ten opzichte van een boxspring kopen. Hieronder vind je enkele voordelen van het leasen van een boxspring:
• Geen hoge aanschafwaarde en toch luxueuze slapen
• Service aan de boxspring is inbegrepen
• Boxspring wordt retour genomen na afloop leaseperiode

4. De nadelen van boxspring lease

Er zijn ook enkele nadelen aan het leasen van een boxspring. Hieronder vind je enkele nadelen van het leasen van een boxspring:
• Een vaste looptijd
• Geen eigendom van de boxspring na de lease periode
• In sommige gevallen niet mogelijk in verband met persoonlijke financiële situatie (kredietwaardigheid). Dit kan verschillen per aanbieder.

5. Aanbieders bij wie je boxsprings kunt leasen

Veel verschillende partijen bieden het leasen van boxsprings aan. Sommige bieden boxspring lease aan als een lening waar je voor afbetaald en sommige aanbieders verzorgen het hele traject. Let hierbij goed op omdat koop op afbetaling iets anders is dan lease.
Enkele voorbeelden van verkrijgbare boxsprings:

Boxspring lease voorbeeld - Boxspring lease
Boxspring lease voorbeeld
Boxspring lease voorbeeld 2 - Boxspring lease
Boxspring lease voorbeeld 2
Boxspring lease voorbeeld 3 - Boxspring lease
Boxspring lease voorbeeld 3

6. Waaruit bestaat een boxspring

Een boxspring is opgebouwd uit 4 delen:

1. De box
Een box is het onderste gedeelte van een boxspring. De box kan bestaan uit veren of ander materiaal. Bij kwalitatieve boxsprings is in dit gedeelte vaak veren verwerkt. In andere gevallen is in de box hout of ander materiaal verwerkt.

2. Het matras
Het matras in de boxspring is erg belangrijk. De ondersteuning wordt namelijk bepaald door het matras. Het is daarom ook belangrijk om zorgvuldig een goed en juist matras te kiezen.

3. De topper
De topper zorgt voor het bekende comfort bij een boxspring. Een topper wordt geplaatst bovenop het matras. De zachte toplaag zorgt ervoor dat je heerlijk ontspannen kunt genieten van een welverdiende nachtrust.

4. Het hoofdbord
Het hoofdbord zorgt voor het karakteristieke design van een boxspring. Met het hoofdbord zorg je ervoor dat de boxspring de juiste stijl heeft en past bij jouw smaak en slaapkamer.
Heb jij ervaring met Boxspring lease? Help anderen en deel jouw ervaring in een reactie hieronder:

Geef een reactie